Előfizetői tartalom

Hatalmas bajban van Magyarország: ez már az ár-bér spirál és az életszínvonal visszaesésének időszaka

Portfolio
Októberben tovább nőtt az átlagkereset Magyarországon, azonban még ez sem volt elég ahhoz, hogy a vágtató inflációt kompenzálja. Az elmúlt hónapokban egyre világosabbá vált, hogy az ország belépett az ár-bér siprál és az extrém infláció időszakéba, a friss adatok pedig arról árulkodnak, hogy a helyzet egyre súlyosabbá válik. A bérek és az árak növekedése egymást erősítő folyamattá vált.

Októberben már 18,4%-kal nőtt az átlagkereset Magyarországon az előző év azonos időszakához képest a KSH adatai szerint, ami jelentős ugrásnak számít a nyáron jellemző 15% körüli szintekhez képest. A megelőző hónapokban folyamatosan gyorsult a béremelkedési ütem, így a bruttó átlagkereset 510 ezer forintra, a nettó pedig 340 ezerre emelkedett. A tavalyi év vége felé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés