Előfizetői tartalom

Baljós előrejelzés érkezett: recesszióba zuhan Magyarország, idén nem jönnek EU-s források

Portfolio
A magyar gazdaság 2023 átlagában visszaesést mutat majd, még akkor is, ha a második félévben beindul a növekedés - írja elemzésében az UniCredit Bank londoni központja. A banknál arra számítanak, hogy idén nem fog érkezni új EU-s forrás Magyarországra, a helyreállítási forrásainkat akár teljesen elveszíthetjük. Az infláció idén tetőzik, de még 2025-ben is a jegybanki cél felett lehet. A forint tartósan 400 fölött lehet az euróval szemben, sőt, az elemzők szerint további gyengülés várható.

Mik a fő számok? Az UniCredit Bank arra számít, hogy a magyar GDP 1%-kal csökken 2023 során a gyenge belső kereslet, fiskális és monetáris szigorítás, a privát és az állami beruházások visszaesése, valamint az eurózóna gazdasági gyengélkedése miatt. Az idei visszaesést a bank szerint 2024-ben 3,5%-os növekedés követi, ahogy a pénzügyi feltételek lazulnak, valamint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés