Előfizetői tartalom

Egymilliárd dollárnyi devizakötvényt vásárol vissza Magyarország

Portfolio
Az előzetes eredmények alapján a 2023 novemberében lejáró dollárkötvényből 380 millió dollárnyi, míg a 2024 márciusi lejáratból 620 millió dollárnyit vásárol vissza az ÁKK a múlt héten meghirdetett tenderen – közölte a Reuters szerdán. Így teljesülhet az adósságkezelő által előzetesen megcélzott egymilliárd dolláros visszavásárlás a múlt héten befolyt 4,25 milliárd dollárnyi friss forrás.

A múlt héten három futamidőn összesen 4,25 milliárd dollárnyi devizakötvényt adott el az ÁKK, az öt- és tízéves papírokból 1,5-1,5 milliárd, a 30 évesből pedig 1,25 milliárd dollár talált gazdára. A kibocsátással egyidőben visszavásárlási tendert is hirdetett az adósságkezelő az idén novemberi és jövő márciusi lejáratokra. A befektetőknek öt munkanapjuk volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés