Előfizetői tartalom

Veszélyben 724 milliárd euró, a magyar kormány újra megzsarolhatja Brüsszelt

Portfolio
A 2020-ban, a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk enyhítésére létrehozott helyreállítási és ellenállósági eszköz (RRF) forrásait a legtöbb tagállam nem tudja időben felhasználni. Magyarország egyelőre hozzá sem fér az uniós támogatásokhoz, viszont a határidők újratárgyalásánál így is vétozhat, hogy nyomást helyezzen Brüsszelre. Az Európai Bizottság egyelőre nem nyúlna a határidőkhöz, de egyre több tagállam várná ezt el.

Négy ország tisztviselői a Reutersnek elmondták, hogy egyre nagyobb a kockázata annak, hogy az Európai Unió kormányai nem lesznek képesek elkölteni történelmének legnagyobb segélycsomagját, mivel a tagországok küzdenek a blokk által előírt határidők betartásával. A helyreállítási és ellenállóképességi eszközt, a maga 724 milliárd eurós keretével már két éve elfogadták...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés