Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: mégsem emel olyan nagyot a kamaton az EKB?

Portfolio
Az Európai Központi Bank döntéshozói a megbeszéléseiket ismerő tisztviselők szerint lassabb ütemű kamatemeléseket fontolgatnak, mint azt Christine Lagarde elnök decemberben jelezte. Míg az általa jelzett februári 50 bázispontos lépés továbbra is valószínű, addig a következő, márciusi ülésen egy kisebb, 25 pontos emelés lehetősége egyre nagyobb támogatást élvez - mondták tisztviselők a Bloombergnek, akik nevük elhallgatását kérték, mert az erről folytatott megbeszélések bizalmasak.

A monetáris szigorítás bármilyen lassulását nem szabad úgy tekinteni, hogy az EKB enged a mandátumából - mondták a tisztviselők. Hangsúlyozták, hogy még nem született erről döntés, és hogy a döntéshozók még mindig megtehetik a márciusi ülésen azt az 50 bázispontos lépést, amelyet Lagarde december 15-én írt elő. Az EKB szóvivője nem kívánt nyilatkozni a Kormányzótanács...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés