Előfizetői tartalom

Össztűz zúdul az árstopra: már szinte mindenki az árbefagyasztás eltörlését kéri

Portfolio
Alig hosszabbította meg az élelmiszerár-stopot a kormány húsvétig, máris számos kritika éri az intézkedést. Ma már szinte mindenki az árbefagyasztás megszüntetését követeli.

Az élelmiszerár-stop kivezetésére kérte január elején a kormánytól a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség (MNKSZ), mivel szerintük az intézkedés nem érte el a célját, a veszteségek pedig nem tarthatóak április 30-ig. Neubauer Katalin, a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára az árstop kapcsán az ATV Híradójának elmondta: különösen nehézzé vált, hogy az intézkedés alá eső termékeket 2021. október 15-ei árakon kell tartaniuk a boltoknak, mivel mostanra a háború, az aszály és az energiaárak emelkedése komoly plusz terheket jelentenek a kereskedőknek.

AZ MNKSZ AZ ÁRSTOP AZONNALI MEGSZÜNTETÉSÉT SZORGALMAZZA, MIVEL SZERINTÜK NEM TARTHATÓ ÁPRILIS 30-IG A NYOMÁS, A VESZTESÉG.

Nagyon komoly kezdeményező tárgyalásokat szeretnénk a kormánnyal e tekintetben, a döntéshozókkal elérni, mert nem tartható már április 30-ig sem ez a nyomás, ez a veszteség. Úgy gondoljuk, hogy miután nem ért célt maga az intézkedés, nem mérsékelte az inflációt az élelmiszerek tekintetében, kérjük a kormányt, hogy ezt a lehető legrövidebb időn belül vezesse ki – fogalmazott Neubauer.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés