Előfizetői tartalom

Megérkeztek a sokkoló teher részletei: zűrzavar alakul ki a boltokban, jön az újabb pofon?

Portfolio
Habár már január 12-től hatályban van a készlettartási kötelezettségről szóló rendelet, miszerint a boltoknak akár az árstopos termékekből a korábbi eladások kétszeresét kell tartaniuk, még csak most jelent meg a fogyasztóvédelem útmutatója. A kiskereskedelemben eltérően értelmezik a szabályt, annyi azonban biztos, hogy mindenkinek többet kell rendelni az árstopos termékekből, mint korábban. Ez növeli a veszteségüket, ami (a nem árstopos termékeknél) újabb áremelési kört és/vagy a termékminőség csökkenését hozza (minden termék esetében). A boltok így méginkább az olyan importtermékek beszerzését kutatják fel, amelyek olcsóak, és ebből fakadóan sokszor silányak is.

„A kereskedő készletét szükség szerint a (…) meghatározott mennyiség kétszeresének mértékéig, és a vásárlók számára történő kihelyezését olyan mennyiségben köteles biztosítani, hogy az a vásárlók kiszolgálására – áruhiány elkerülésével – folyamatosan elegendő legyen” – írja a fogyasztóvédelem a készlettartásról szóló friss kiadványában. „Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés