Portfolio signature

A megélhetési válság közepette kell új utakat keresni

Willin-Tóth Kornélia
Megélhetési válság, áremelkedés, az országokat szabadon váltogató digitális nomádok speciális elvárásai, a bérek átláthatóságára vonatkozó egyre szigorúbb elvárások. Hosszú ideje nem látott feladványokra kell idén választ adniuk a vállalatoknak és vezetőiknek.

Megélhetési válság

A munkaerő-piaci változások üteme egyre gyorsabb, a szervezeteknek és a vezetőknek - gyakorlatilag ágazattól függetlenül - rengeteg feladvánnyal kell megküzdeniük 2023-ban is, ha meg akarják őrizni versenyképességüket. Az egyik legfontosabb kezelendő probléma idén a bér- és megélhetési káosz, amit a rendkívül magas infláció okoz Európa-szerte és Észak-Amerikában.

A vállalatoknak meg kell találniuk az "arany középutat" az üzleti és a munkavállalói elvárások között.

Azaz a szakemberek szerint úgy kell lavírozni a bérekkel, akár többszöri korrekcióval, hogy az ne emésszen fel túl nagy, a profitabilitás rovására menő erőforrásokat, de támogassa a munkavállalókat a megélhetési válság elkerülésében. Ennek egyik módja lehet a Forbes szerint a jutalékalapú bérstruktúrák bevezetése - nem csak az értékesítési területen dolgozók számára. Bár ez a modell csökkentheti az alapfizetéseket, szinte korlátlan kereseti potenciállal kecsegteti a legjobb teljesítményt nyújtókat. Ha a munkaadók az alkalmazottak javadalmazását jobban összehangolják a szervezeti célokkal, elősegíthetik a produktívabb és elkötelezettebb munkavégzést.

Kedves Olvasónk!

Támogasd te is a minőségi gazdasági tartalomgyártást!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2 490 forint. Az éves előfizetés díja az év végi akciónk keretében 19990 forint. Ezzel közvetlenül támogathatod a legmagasabb színvonalú gazdasági, üzleti újságírást.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések