Előfizetői tartalom

Kibukott a statisztikai csalás, Magyarország manipulálta legjobban az adatokat

A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) szerint hiába növekszik az egész Európai Unióban a megújuló termelők részaránya az energiamixekben, ettől még nőtt is a környezetszennyezés: egyre több tagállam számolja el a tűzifát zöld megoldásként, miközben a szén-dioxid-kibocsátás ettől még nő. Magyarország az egyik legnagyobb statisztikai trükköző.

A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) elismerte, hogy a biomasszából előállított energia nemzeti statisztikákban való elszámolásának módjában "hiányosságok" vannak, miután több uniós ország arról számolt be, hogy a 2020-as megújulóenergia-célkitűzéseik teljesítése érdekében hirtelen megnőtt a lakossági fatüzelés. Összességében az igaz, hogy tűzifa megújuló energiaforrás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés