Előfizetői tartalom

Áll a bál: kiborultak a könyvelők a NAV lépésétől

Portfolio
A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE) szerint a NAV hétfőn szándékosan és jogellenesen lekapcsolta az elektronikus úton való meghatalmazásra szolgáló felületén az új meghatalmazás létrehozására szolgáló funkciót az EBEV oldalán. A szervezet szerint ezzel az adóhatóság tudatosan jogszabálysértést követett el.

A vonatkozó kormányrendelet jelenleg is hatályos szövege előírja, hogy az adóhatóságnak kötelezettsége egy ilyen felületet üzemeltetni. Nincs benne a jogszabályban, hogy a NAV szoftvercsere, másik felületre való - ismeretlen tartalmú - áttérés okán lekapcsolhatná a működő rendszert - hívja fel a figyelmet az MKOE. Az MKOE elnöksége tiltakozik az EBEV jól működő funkcióinak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés