Előfizetői tartalom

Annál is nagyobbat kaszálhatnak a magyar autópályákon, mint a kormány tervezi

A kormány első becslésre alultervezhette a 2023-as e-matrica bevételeket a költségvetésben, miközben a nagy csinnadrattával beharangozott 5 százalékos emelés csak azoknak jó, akik kizárólag éves vagy megyei matricát vesznek. Az autósok többsége vélhetően eddig próbált matekozni, hogy mi éri meg neki a legjobban, de a havi és 10 napos matrica 44 és 71 százalékos drágulásával beszűkültek ezek a lehetőségek.

A kormány a 2023-as költségvetés tervezetében nettó 92,8 milliárd forintot tervez beszedni az e-matrica-eladásokból, vagyis a személyautók, motorkerékpárok, kisbuszok és "nagy" buszok időarányos jogosultságainak eladásaiból. Ez 25 százalékkal magasabb, mint a 2022-es terv és - már tudjuk a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) tavalyi adataiból -, hogy a 2022-es...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés