Előfizetői tartalom

Nem győzte meg a kormány az Európai Bizottságot, még nem biztos az uniós források sorsa

Az Igazságügyi Minisztérium múlt héten csendben bemutatott törvénymódosítási javaslatai egyelőre fennakadtak az Európai Bizottság előzetes értékelésén - értesült a Portfolio. Az igazságügyi reformtervekben maradhattak még kiskapuk, de ezek orvoslásával még nem késett el az Orbán Viktor vezette kabinet. Bár a hivatalos beszámolókban visszafogottan nyilatkozott a keddi tárgyalásokról mind Varga Judit tárcavezető, mind Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke, mind a ketten utaltak rá, hogy lesz még miről egyeztetni.

Múlt szerdán jelent meg a kormány honlapján az igazságügyi reformtervezet, amely elvileg a 22 milliárd eurónyi kohéziós forrás, valamint 5,8 milliárd eurónyi helyreállítási alapból folyósítható támogatás feloldásához szükséges vállalásokat tartalmazza. Mint ismert, tavaly karácsony előtt aláírta az Európai Bizottság aláírta Magyarországgal a Partnerségi megállapodást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés