Előfizetői tartalom

Nőtt a munkanélküliség Magyarországon, megindultak külföldre az emberek

Portfolio
Csökkent a foglalkoztatás és nőtt a munkanélküliség Magyarországon tavaly decemberben a KSH friss adatai alapján. Miután számos vállalat működését nehezíti meg az energiaválság, és a magyar gazdaság minden bizonnyal belecsúszott a recesszióba, a cégek már nem tudják tartani a korábbi létszámot, ám a leépítések egyelőre visszafogottnak mondhatók.

Tavaly október és december között 4 millió 702 ezer foglalkoztatottat számlált a KSH, ami 10 ezer fővel alacsonyabb az előző hónapokban látott foglalkoztatási szinthez képest. Ha a háromhavi átlagadatból számoljuk ki a decemberi foglalkoztatási szintet, akkor 4 millió 674 ezer főt kapunk, ami 30-40 ezer fős csökkenés az előző hónapokhoz képest. Ilyen alacsony számot utoljára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés