Előfizetői tartalom

Katasztrofális számok érkeztek: több mint egy évtizede nem voltak ekkora bajban a magyarok, zuhan a fogyasztás

Portfolio
Decemberben jelentősen visszaesett a kiskereskedelmi forgalom, miután az infláció évtizedek óta nem látott magasságba emelkedett, ami miatt zuhan a dolgozók bérének vásárlóereje. A benzinárstop megszüntetése után már az üzemanyagforgalom sem mutat gyors növekedést, az élelmiszerfogyasztás zuhanása pedig a világgazdasági válság időszakát idézi.

Szerény volt a karácsony tavaly a KSH most kiadott kiskereskedelmi adatai szerint. Decemberben már az egy évvel korábbi szintet sem érte el a fogyasztás a szezonálisan kiigazított adatok alapján. Ahogy a fenti ábrán látható, hónapok óta tart a kiskereskedelmi forgalom szintjének lejtmenete, ami decemberben felerősödött. Ennek az elsődleges oka az üzemanyagárstop kivezetése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés