Előfizetői tartalom

Kellemes meglepetés: elillant a magyar külkereskedelmi mérleg hiánya decemberben

Portfolio
Novemberről decemberre 3,3 milliárd euróval zuhant Magyarország importja, miközben az exporté csak 2,1 milliárd euróval csökkent és ez nagyban szerepet játszott abban, hogy a novemberi rendkívül magas, 1,4 milliárd eurós, külkereskedelmi deficitünk decemberben nagyot esett és már a normál időkre emlékeztető 155 millió eurós hiányt mutatott. Emiatt az éves deficitünk sem halmozódott tovább nagy ütemben, igaz a 8,3 milliárd eurós éves deficit az elmúlt két évtized messze legnagyobbját jelenti.

Szerda reggel tette közzé a KSH az előzetes decemberi külkereskedelmi mérleg adatokat, amelyek a novemberi adattal kapcsolatos minapi kellemetlen meglepetés ellenkezőjét okozták. Emögött az húzódik meg, hogy novemberben a magyarországi termékimport még 14,7 milliárd euró volt, de ez 11,4 milliárd euróra zuhant decemberre (-23%), és ezzel párhuzamosan az exportunk 13,3 milliárdról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés