Előfizetői tartalom

Virág Barnabás: láthattuk az infláció csúcsát, de egyelőre nem gondolkodunk kamatcsökkentésben

Portfolio
Az infláció megtörése türelemjáték, fontos a türelmes megközelítés, különösen, ha közben gyorsan változó környezetben kell döntéseket hozni – mondta a Napi.hu-nak adott interjúban Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke. A szakember szerint a januári 25,7 százalékkal jó eséllyel láttuk az infláció csúcsát, viszont egyelőre nincs terítéken az alapkamat csökkentése, és az irányadó rátával is óvatos a Monetáris Tanács.

A tavalyi első félév 7 százalék fölötti és a harmadik negyedév 4 százalékos növekedése után az év utolsó hónapjaiban érezhetően tovább lassult növekedésünk. Különösen a belső keresletben jelentős a fékezés. De összességében 2022-es GDP növekedésünk még így is 4,5 százalék körül alakulhatott. A tavalyi év végét meghatározó trendek az első negyedévben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés