Előfizetői tartalom

Budapesten járt az IMF delegációja, ezeket a javaslatokat küldte az Orbán-kormánynak

Tavaly novemberben Budapesten járt a Nemzetközi Valutaalap (IMF) tárgyalódelegációja, a szokásos felülvizsgálat után kiadott elemzésben pedig ismét konkrét javaslatokat is megfogalmaztak a kormány számára. A nemzetközi szervezet szakértői szerint az idei fékezés után ismét felpöröghet a magyar gazdaság növekedése, bár az utóbbi években látott 4-5 százalékos GDP-bővülés azért távolinak tűnik.

Csak döccenő lesz az idei év a gazdaságban? Az IMF szakértői szerint a 2022-es 4,9 százalékos növekedésről idén jelentősen fékez a magyar gazdaság, mindössze 0,5%-kal bővülhet a GDP. Ez azonban nevezhető akár átmeneti döccenőnek is, hiszen 2024-re már 3,2 százalékos bővülésre számítanak. A friss értékelésében a Valutaalap kiemelte, hogy a gazdasági egyensúlytalanságok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés