Előfizetői tartalom

A kormány variál a pedagógusok és a szociális ellátók béremelése miatt a költségvetésen

A kormány közzétette rendelettervezetét a pedagógus előmeneteli rendszer hatálya alá tartozók eredetileg 20 százalékos ágazati bérpótlékának további 10 százalékos emelésének költségvetési fedezetigazításáról. Az önkormányzatoknak és egyházaknak is forrásokat biztosítanának a szükséges kiadásokhoz. A szociális ellátóknál is változnak a számok.

Idén már eleve megtekerte a kormány a pedagógusbérek emelését, most pedig ennek mentén variálhat még egyet a költségvetésen több friss kormányrendelet tervezete alapján. Eredendően a pedagógus bértábla minimumbérek korábban a mindenkori garantált bérminimumból és a 20 százalékos pedagógusi bérpótlékból álltak. Viszont tavaly év végén a pedagógusi alapilletményt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés