Előfizetői tartalom

Új napelem-modellt alkalmaznak Magyarországon, ami mindent átírhat

Portfolio
Az időjárásfüggő megújulók termelésének előrejelzését teljesen új alapokra helyezhetik Magyarországon: a BME Nukleáris Technikai Intézete több év meteorológiai adatait felhasználva alkotott meg egy új gépi neurális rendszert. Aszódi Attila volt államtitkár szerint ez az atomenergia mellett szóló eredményeket mutat, miközben az Európai Unió a hidrogén felhasználásra szavaz.

„Több év meteorológiai paraméterei alapján megtanítottuk a mesterséges idegsejt hálózatunkat – egy matematikai eljárást – arra, hogy adott külső körülmények esetén bemutassa, milyen napenergia-, szélenergia-termelésre és milyen villamosenergia-igényre lehet számítani” – mondta Aszódi Attila, a BME Nukleáris Technikai Intézetének oktatója egy közelmúltban publikált...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés