Előfizetői tartalom

Újabb kellemetlen meglepetés: baj van az európai inflációval?

Portfolio
A vártnál magasabb lett a német infláció februárban, és nem látunk csökkenést az árdinamikában. Ez vártnál rosszabb francia és a spanyol adat után azt jelenti, hogy az infláció csökkenése megakadhatott az eurózónában februárban. Az eurózóna adatát holnap közlik, és az EKB monetáris politikája szempontjából meghatározó jelentőségű lesz.

A februári német infláció éves szinten 8,7% volt, ami megegyezett a januári éves inflációval - derül ki a német statisztikai hivatal friss közléséből. Az elemzők 85%-ra, tehát az infláció csökkenésére számítottak. Az EU-s módszertan szerint mért infláció ennél csúnyább képet fest, abban a mutatóban egyenesen az infláció gyorsulása látszik: 9,2%-ról 9,3%-ra nőtt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés