Előfizetői tartalom

Von der Leyen a német renitenskedést próbálja letörni

Portfolio
Olaf Scholz kancellár mellett, a német kabinet kétnapos ülésének kezdetén Berlin közelében tett látogatásán Ursula von der Leyen elmondta, hogy az amerikai inflációcsökkentő törvény (IRA) ellenében az EU hatékony válaszlépéseket tesz. Az Európai Bizottság elnöke azt is elmondta, hogy Joe Biden elnökkel tárgyalni fog az európai cégek mentességeiről is. Berlint pedig az uniós klímacélok mögé próbálta vissza rántani a politikus.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke vasárnap kijelentette, hogy eltökélt szándéka, hogy az Európai Bizottság hatékonyan szembe szálljon a zöld technológiák amerikai támogatási programjéval, és hogy az EU felgyorsítsa a belső égésű motorok 2035-től történő fokozatos kivonásáról szóló, jelenleg blokkolt törvényt. Mint elmondta, az álláspontja az, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés