Előfizetői tartalom

Nagyot ugrott az atomenergia támogatottsága Magyarországon

Portfolio
A felnőtt magyar lakosság 70 százaléka egyetért azzal, hogy ma Magyarországon atomerőmű működik, 62 százaléka pedig támogatja, hogy új atomerőmű blokkok épüljenek Pakson. Ráadásul mindkét álláspont erősödött az ukrajnai háború és a nyomában járó energiaválság hatására – ez derül ki a Társadalomkutató Kft. 2020 és 2023 elején készített kutatásaiból.

Az atomenergia támogatóinak aránya jelentősen növekedett az elmúlt években. 2023 elején a magyarok kétharmada (66 százalék) nevezte meg az atomenergiát, mint a „lakosság biztonságos és folyamatos áramellátásának” biztosítóját, korábban csak alig több mint felük (53 százalékuk) vélekedett így. A felnőtt magyarok 62 százaléka azt is szeretné, ha az energiaellátásban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés