Előfizetői tartalom

Kockázatok sorát azonosította a magyar gazdaságban a hitelminősítő

Az uniós források körüli elhúzódó vita, Magyarország energiakitettsége Oroszország felé, valamint a bedőlő hitelek számának várható növekedése mind olyan lefelé mutató kockázatok, amelyek a Moody's szerint erőteljesen meghatározhatják a hazai gazdaság rövid- vagy középtávú pályáját. Összességében stabilnak értékelik a magyar helyzetet, azonban számos negatív tényezőt is számba vettek, amelyek bármelyike dominóhatást eredményezhet.

Pénteken érvényben hagyta az eddigi Baa2 besorolást Magyarország esetében a Moody’s és a stabil kilátáson sem változtattak. A kedden kiadott részletes elemzésükből azonban kiderül, számos külső és belső tényező is fenyegetheti a magyar gazdaság jelenleg stabil kilátásait. A bankrendszer állapotától kezdve a kormányzás minőségén és az energiaellátás diverzifikálásán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés