Előfizetői tartalom

Kijött a hét legfontosabb adata: nincs enyhülés, jöhetnek a durva kamatemelések

Portfolio
Kijött az amerikai foglalkoztatottsági adat, amelyre a befektetők világszerte egész héten vártak. Februárban a vártnál sokkal nagyobb mértékben nőtt a foglalkoztatottak száma, és a januári adatot is megerősítette a munkastatisztikai hivatal. A friss közlés azt jelenti, hogy a munkaerőpiaci nyomás nem enyhül, a jegybanknak így vélhetően az eddig jelzettnél magasabb szintre kell majd emelnie a kamatokat.

Februárban 311 ezer fővel nőtt a mezőgazdaságon kívül foglalkoztatottak (NFP) száma az Egyesült Államokban, ami jócskán meghaladja az elemzők által várt 205 ezres számot. Januárban 517 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma az első közlés szerint, és ezt a számot most 504 ezerre módosította a munkastatisztikai hivatal, azaz valóban jelentős bővülés látszott az év első...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés