Előfizetői tartalom

Súlyos járványidőszak tépázza a magyarokat - A szakértők elmondták, meddig kell kitartanunk

Portfolio
A hivatalos adatok alapján idén januárban meredeken emelkedni kezdett az orvoshoz fordulók száma Magyarországon. Az emelkedő trendben megtorpanást a múlt hét hozott először. A fertőzöttek továbbra is nagy arányban a 14 év alatti gyermekek, illetve a fiatal felnőttek korcsoportjából kerülnek ki. A Pénzcentrum szakértők bevonásával most olyan kérdésekre is kereste a választ, hogy súlyosabb lehet-e az idei járvány az eddigieknél, vagy éppen mikor tetőzhet és meddig tarthat még az elmúlt év tapasztalatai alapján az idei járványszezon.

A Pénzcentrum anyagában kiemeli, Nemzeti Népegészségügyi Központ légúti megbetegedés figyelőszolgálatának legfrissebb adatai szerint 2023. február 27. és március 5. között az országban 295 400 fő fordult orvoshoz akut légúti fertőzés tüneteivel, közülük 65 700 influenzaszerű megbetegedést diagnosztizáltak. Bár az előző heti betegszámokhoz képest az emelkedés megtorpant...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés