Előfizetői tartalom

Sorra kapja a pofonokat a forint: kiderült, hogy miért zuhant ma össze

Portfolio
A feltörekvő piaci devizák közül a forint esett a legnagyobbat a Bloomberg napközbeni beszámolója szerint, miután a BNP Paribas a forint gyengülésére játszó pozíció felvételét ajánlotta az ügyfeleknek. A forint esésében tehát szerepet játszik, hogy az alacsony hazai likviditás (a mai munkaszüneti nap) miatt könnyebben mozdul az árfolyam, a nemzetközi befektetői hangulat kifejezetten rossz, mindeközben a forint gyengülésére játszó pozíciót adott ki egy bank.

A magyar piacok szerdán munkaszüneti nap miatt zárva tartottak. Ebben a környezetben könnyebb elmozdítani jelenős mértékben a devizát. Ma reggel még 390-es szint alatt volt az euró/forint kurzus, délután viszont elérte a 400-as lélektani határt a hazai deviza.  Kapcsolódó cikkünk 2023. 03. 15. Ütik-vágják a forintot: nincs megállás a lejtőn, 402 közelében is járt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés