Előfizetői tartalom

Digitális megoldás a korrupció elleni küzdelemre

A korrupció óriási globális kihívást jelent, amely évente több mint ezer milliárd dollárba kerülhet, amit úgy is le lehet írni, hogy a világ minden egyes lakosára 120 dolláros költség jut. A világ politikai vezetői már régóta megígérték, hogy visszaszorítják a korrupciót, de sajnos, ez eddig nem sikerült. Most egy új kutatás meglepően egyszerű és olcsó módját azonosította a korrupció visszaszorításának, amellyel az országok több százmillió vagy akár több milliárd dollárt is nyerhetnek.

A korrupció elleni küzdelem részben azért olyan nehéz, mert a kenőpénzt elfogadó hivatalnokok óriási hasznot húznak, míg a vesztegetési pénzt fizető ügyfelek gyakran jobb vagy gyorsabb szolgáltatást kapnak. A politikusok mégis azt ígérték, hogy 2016 és 2030 között jelentősen csökkentik a korrupciót az úgynevezett fenntartható fejlődési célok részeként, amivel a világ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés