Előfizetői tartalom

A német kormány leadta a figyelmeztető lövést a gazdaságban

Portfolio
Christian Lindner német pénzügyminiszter kedden jelezte az ország regionális kormányainak és önkormányzatainak, hogy az ukrajnai háború és az energiaválság hatásainak ellensúlyozására nyújtott nagyvonalú gyorssegélyek ideje lejárt. Pedig korábban Németország 200 milliárd eurót pumpált a gazdaságába, de a recessziót valószínűleg így sem kerülték el.

Christian Lindner pénzügyminiszter bejelentette, hogy lassan vége annak az időszaknak, amikor a szövetségi kormány támogatásokkal ösztönzi a gazdaságot, hamarosan már nem fizetnek gyorssegélyeket, helyette viszont szigorú fiskális politikát várnak el a tartományi kormányoktól és az önkormányzatoktól. A politikus közölte, hogy visszaállítják a hitelfelvételre vonatkozó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés