Előfizetői tartalom

Belenyúlt a kormány a 2023-as költségvetésbe: négyszeresére emeli az agrárkár-enyhítési alap keretét

Portfolio
A kivételesen aszályos tavalyi év veszteségeinek mérséklésére március 31-ig több mint 22 ezer termelő részesül összesen 50,6 milliárd forint mezőgazdasági kárenyhítő juttatásban – jelentette be szerda reggeli közleményében Nagy István. Az agrárminiszter tájékoztatása szerint a kormány ennek érdekében az agrárkár-enyhítési alap forrásait több mint négyszeresére emelte. A közleményből nem derül ki, de a kedd este megjelent Magyar Közlönyből kiderült, hogy a keretemelés úgy történt meg, hogy a 2023-as költségvetésben két tételből összesen 21,1 milliárd forintot csoportosított át a kormány a Nemzeti agrárkár-enyhítés alcím javára.

A friss döntés és háttere A minisztériumi közlemény emlékeztet rá, hogy tavaly kifejezetten súlyos aszály pusztított az ország mezőgazdasági területeinek 80 százalékán, melyből 1,45 millió hektárra jelentettek be aszálykárt. A miniszter ennek kapcsán bejelentette, hogy a 2022. évi károk kompenzálására az erre jogosult 22 583 gazdálkodónak 2023. március 31-ig 50,6 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés