Előfizetői tartalom

Jön az eddigi legfontosabb mérföldkő a bankválságban: mire számítsunk a ma esti döntés után?

Portfolio
A két amerikai bankcsőd és az európai bankmentés után az egész világ arra vár, hogy mit mond mai kamatdöntő ülésén az amerikai Federal Reserve. A jegybank gigantikus csomaggal biztosította a bankrendszer likviditását, de a bankszektor híreit a Fed a mai kamatdöntő ülés miatt érvényben levő nyilatkozattételi moratórium miatt nem kommentálta érdemben. Döntő fontosságú lesz a mai ülés: kiderül ugyanis, hogy a Fed szerint a bankszektor helyzete hogyan érintheti a makropályát, ez pedig az általános piaci felfogást is meghatározhatja a kilátásokkal kapcsolatban.

Gyorsan kellett átértékelnie a helyzetet a Fednek Pont két hete volt, hogy Jerome Powell Fed-elnök a túlhevült munkapiacra és a romló inflációs kilátásokra hivatkozva a vártnál szigorúbb kamatpolitikát ígért, hosszabb ideig emelkedő és magasabban tetőző kamatpályával, potenciálisan visszatérő 50 bázispontos emelésekkel. Nagyot fordult a világ: ma már nem az a kérdés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés