Előfizetői tartalom

Jön az eddigi legfontosabb mérföldkő a bankválságban: mire számítsunk a ma esti döntés után?

Portfolio
A két amerikai bankcsőd és az európai bankmentés után az egész világ arra vár, hogy mit mond mai kamatdöntő ülésén az amerikai Federal Reserve. A jegybank gigantikus csomaggal biztosította a bankrendszer likviditását, de a bankszektor híreit a Fed a mai kamatdöntő ülés miatt érvényben levő nyilatkozattételi moratórium miatt nem kommentálta érdemben. Döntő fontosságú lesz a mai ülés: kiderül ugyanis, hogy a Fed szerint a bankszektor helyzete hogyan érintheti a makropályát, ez pedig az általános piaci felfogást is meghatározhatja a kilátásokkal kapcsolatban.

Gyorsan kellett átértékelnie a helyzetet a Fednek Pont két hete volt, hogy Jerome Powell Fed-elnök a túlhevült munkapiacra és a romló inflációs kilátásokra hivatkozva a vártnál szigorúbb kamatpolitikát ígért, hosszabb ideig emelkedő és magasabban tetőző kamatpályával, potenciálisan visszatérő 50 bázispontos emelésekkel. Nagyot fordult a világ: ma már nem az a kérdés...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái