Előfizetői tartalom

Elemzőket kérdeztünk arról, hogy mekkora baj lehet a jelenlegi bankválságból

Portfolio
A komoly piaci aggodalmak ellenére vélhetően nem fajul a jelenlegi bankválság egy szélesebb körű pénzügyi válsággá – válaszolták a Portfolio által megkérdezett közgazdászok, akik szerint a hatóságok megfelelő és határozott választ adtak a felmerülő problémákra. A bankrendszer sokkal ellenállóbb, mint 2008-ban volt, az Silicon Valley Bank és a Credit Suisse helyzete is egyedi volt, egyelőre nincsenek jelei a rendszerszintű problémáknak. A jegybankoknak az infláció elleni harcra kell fókuszálniuk továbbra is, de figyelembe kell venni a pénzügyi rendszer kockázati mutatóit is, a bankrendszer problémáinak továbbterjedése ugyanis mély gazdasági hatásokkal járna.

Rég nem látott bankbedőlések Két hete mindenkit sokkolt a Silicon Valley Bank csődje és a Signature bezárása, a Credit Suisse kényszerfelvásárlása az USB által pedig csak fokozta az aggodalmakat. Az egymást érő bankproblémák felébresztették az újabb pénzügyi válsággal kapcsolat aggodalmakat, a 2008-as világgazdasági válság is a bankrendszerből gyűrűzött ki. A banki...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái