Előfizetői tartalom

Lakhatási katasztrófa érik Magyarországon: az idősek vannak a legnagyobb veszélyben

Portfolio
10-ből 4 idősödő magyar olyan háztartásban él, amelynek mérete meghaladja az ember alapvető igényeit, sok esetben azonban nincsenek olyan anyagi helyzetben, hogy képesek legyenek fenntartani az ingatlant. A statisztikák szerint minden harmadik 65 év feletti magyar, akinek a havi járandósága a medián jövedelem 60%-át nem haladja meg, a szükségleteit meghaladó méretű ingatlanban él - írja a Pénzcentrum.

Az Európai Unióban átlagosan 33,7 százalék azoknak a lakosoknak az aránya, akik olyan ingatlanban élnek, amely az általános igényekhez mérten túlméretezettnek minősül az Eurostat legfrissebb, 2021-es adatai szerint. Az arány egy évtized alatt 1 százalékponttal emelkedett. Az Eurostat számítási módszere alapján olyanok is bekerülnek ebbe a kategóriába, akik esetében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés