Előfizetői tartalom

Internetfelhasználók millióira hozzák a frászt egy új törvénnyel, de van egy csavar

Portfolio
Riadalmat keltett egy, az amerikai kongresszus elé beterjesztett törvényjavaslat, amely bizonyos esetekben súlyos következményekkel járhat a VPN-felhasználókra nézve az Egyesült Államokban. A törvénnyel az ellenséges országokhoz kapcsolódó technológiával kapcsolatos nemzetbiztonsági kockázatokat akarják vizsgálni, tiltani vagy más módon enyhíteni. Erre pedig drasztikus elrettentéssel készülnek: a tervezett jogszabály szerint akár egymillió dolláros bírság, 20 év börtön, vagy akár mindkettő kiszabható lesz. A törvényt támogató egyik szenátor csapata azonban nyugtat: a javaslat egyenesen a kockázatokat jelentő vállalatokra irányul, nem az egyes felhasználókra.

A VPN-ezőkre is lesújt a TikTok-tiltás? Az amerikai kongresszus elé már beterjesztett, kétpárti támogatottságú “Az információs és kommunikációs technológiákat veszélyeztető biztonsági fenyegetések megjelenésének korlátozásáról (RESTRICT – Restricting the Emergence of Security Threats that Risk Information and Communications Technology)” szóló törvényt március...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái