Előfizetői tartalom

Módosulhat az orosz-magyar gázszerződés az ársapka miatt

Portfolio
Ha az uniós gázársapka kezelése tényleg fejfájást okoz a magyar állami cégnek, és szükségesnek látszik, akkor módosulhat a hosszútávú orosz-magyar gázvásárlási szerződés – jelezte a RIA Novosztyinak adott, csütörtökön megjelent interjúban a Budapestre akkreditált orosz nagykövet. Jevgenyij Sztanyiszlavov a Paks II. projekt kapcsán is fontos dolgot mondott, azt ebben a külön cikkünkben írtuk meg.

Az orosz nagykövet felőli fontos üzenet azután érkezett, hogy hosszas viták után tavaly év végén az uniós tagállamok eldöntötték az uniós gázársapka szabályait, ami februárban hatályba is lépett. Ennek lényege, hogy a holland TTF gáztőzsdén a meghatározott paraméterek fennállása esetén 180 euró/MWh felett lépne hatályba az árspaka, és mivel az itt kialakuló árakhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés