Előfizetői tartalom

Zúgolódnak cégek a drágán beragadt energiaszerződések miatt – Fontos jelzés jött a kormánytól

Portfolio
Miután egyre több cég panaszkodik a tavaly ősszel drágán fixált energiabeszerzése miatt és már a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) főtitkára is hangot adott ennek, azt mondta egy hétfői interjúban a gazdaságfejlesztési miniszter, hogy megvizsgálják a helyzetet és ha kell, akkor akár be is avatkozhat a kormány vis maior helyzetre hivatkozva. Mindez kifejezetten fontos jelzés a Portfolio április 18-i Vállalati Energiabeszerzés című konferenciája előtt, amelyen azt járjuk körbe, hogy az energiaár környezet alapján milyen beszerzési stratégiában érdemes gondolkodni, illetve milyen szerződéses keretek kínálkoznak mostanában az energiahatékonysági megoldások mellett. Még nem késő jelentkezni az eseményre, amelyen többek között az MVM képviselői is részt vesznek, további részletek itt, jelentkezni itt lehet.

Zúgolódik a cégek egy része a visszaeső energiaárak láttán A vállalkozások egy része – amely nem mert kockáztatni, vagy nem maradt más lehetősége, és előre, fix áron szerződött az idei gáz- és áramigényre – most azt tapasztalja, hogy a napi piaci árak jóval kedvezőbbek, adott esetben akár harmadára is csökkentek a szerződött árhoz képest, ami már olyan aránytalan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés