Előfizetői tartalom

Itt az igazi vásárlási stop: óriásit esett a magyar boltok forgalma

Portfolio
Februárban a kiskereskedelmi forgalom volumene 10,1%-kal elmaradt az egy évvel korábbitól. Az előző hónaphoz képest 2%-os a visszaesés, tehát továbbra is érvényesül a magas infláció vásárlóerőt apasztó hatása a boltokban. A mai adat azért is különösen kedvezőtlennek mondható, mert a jelentős zuhanás már nem fogható rá az árstop alól kiszabaduló üzemanyagforgalom visszaesésére, ahhoz a többi kiskereskedelmi típusok is bőségesen hozzájárultak.

A kiskereskedelmi forgalom tendenciáit leginkább az alábbi ábra mutatja meg. Mint látható, a koronavírus-járvány miatti lezárások eltörlésével a forgalom dinamikusan növekedni kezdett, majd a választások előtti óriási kormányzati kiköltekezés magasra emelte a vásárlási kedvet. Innen indult a korrekció, előbb az egyszeri transzferek ideiglenes hatása tűnt el, majd az egyre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés