Előfizetői tartalom

Javuló japán mutatók, erős dollár (InFinAd)

Portfolio
Ünnepnap miatt nem nyit ki az amerikai piacok többsége, és így adatok szempontjából is eseménytelen lesz a délután. Egyelőre nincs nyoma annak, hogy a világ egyéb tájain megváltozott volna a dollár rendkívül kedvező megítélése, nagy a kereslet a zöldhasú iránt a kereskedelmi mérleg szeptemberi rendkívüli rekord-hiánya ellenére ($61 milliárdos előrejelzett deficit helyett a tényleges hiány $66 milliárd feletti lett). A Michigan Egyetem indexe azonban a vártnál is jobban javult, így senkit sem zavart deficit, és sikerült még este 9 óra tájékán levinni az EUR/USD árfolyamát 1,1680 alá. Mai napon szintén a dollár lesz a főszereplő, a keresztek mozgását leginkább a dollár iránti kereslet fogja meghatározni, és nem az euró vagy akár az angol font. A japán jen keresztjeiben pedig a piac várhatóan "megemészti" az összességében a vártnál jobb éjszakai adatokat (GDP, CPI, fogyasztói bizalom).

Piaci kitekintő. Talán látunk végre egy komolyabb korrekciót a dollár/jen árfolyamában, hiszen az éjszaka nyilvánosságra kerülő japán adatok csak jó híreket tartogattak. A GDP a vártnál nagyobb mértékben emelkedett a harmadik negyedév során, az árak szintén nagyobb ütemben emelkedtek a vártnál, s a fogyasztói bizalmi mutatók is javulást hoztak. Egyedül az ipari termelés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés