Előfizetői tartalom

Kiszivárgott a titkos jelentés: Putyinék már a Török Áramlat pusztulására és a gázexport összeomlására készülnek

A geopolitikai körülmények és a szankciók miatt Oroszország vezetékes gázexportja a FÁK-országokon kívüli államokba a felére csökkenhet, 100 milliárd köbméterről 50 milliárd köbméterre 2023-ra egy orosz belső kormányzati jelentés szerint. A csökkenés ellensúlyozására a hazai fogyasztás növelését, több kis LNG-üzem építését és az ipari ágazatok fejlesztését tervezik, de ez hosszú évek után válhat csak valósággá. A szankciók nagyon megütötték már az orosz bevételeket a titkos jelentés szerint. Közben az orosz sajtó egyre jobban fél egy Török Áramlat ellen végrehajtott merénylettől.

A Vlagyimir Putyin orosz elnök irányítása alatt álló Államtanács Energetikai Bizottságának jelentése szerint az Oroszországból a nem FÁK-országokba irányuló vezetékes gázexport 2023-ban a felére, 100 milliárd köbméterről 50 milliárd köbméterre csökkenhet. A szankciók és a hazai nyersanyagokhoz való hozzáférés ellehetetlenülése jelentős változásokhoz járult hozzá...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés