Előfizetői tartalom

Elakadt az infláció csökkenése Európában

Portfolio
Fél év után elakadt az éves infláció csökkenése az eurózónában áprilisban, az áremelkedés mértéke kissé felülmúlta az elemzői várakozásokat. A közléssel együtt az is bizonyossá vált, hogy az Eurostat adatbázisában több mint egy órával szereplő szám pontos volt, azaz az inflációs adat a közlés előtt már nyilvánosan elérhető volt.

Áprilisban 7% volt az áremelkedés mértéke az eurózónában az Eurostat gyorsbecslése szerint. Ezzel nőtt az éves infláció, márciusban ugyanis még csak 6,9% volt, és az elemzők a Reuters felmérése szerint arra számítottak, hogy áprilisban stagnálni fog az éves infláció. Ezzel hat hónap után akadt el a dezinflációs folyamat Európában. Az éves infláció októberben tetőzött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés