Előfizetői tartalom

Figyelmeztető jel jött a kínai gazdaságból

Portfolio
Három egymást követő havi bővülés után áprilisban váratlanul az 50 pontos határvonal alá, 49,2 pontra szakadt a kínai feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (bmi) a Bloomberg konszenzusában szereplő 51,4 pont helyett, illetve a márciusi 51,9 pontról. Ez az ING elemzői szerint figyelmeztető jel a kínai gazdaságból, a Commerzbank szakértői pedig úgy fogalmaznak, hogy a Covid-lezárások utáni fellendülés láthatóan egyenetlen és egyelőre szükség van még a gazdaságélénkítő lépésekre.

Az áprilisi adat arra utal, hogy a kínai feldolgozóipar veszített lendületéből az infrastruktúrába, a stratégiai iparágakba és az ipar korszerűsítésébe történő beruházások, illetve az ezekre való ösztönzők ellenére. Ezt az is jelzi, hogy az új megrendelések meredeken, 48,8 pontra estek vissza a korábbi 53,6-ról és ezen belül az új exportmegrendelések szintén meredeken...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés