Előfizetői tartalom

Kellemes hőmérséklet, záporok, zivatarok – változatos lesz a hétvége, majd jön a fordulat

MTI
|
Portfolio
Európa északi és középső részén egy a Skandináv-félsziget feletti centrummal rendelkező anticiklon hatására száraz idő tapasztalható. Szombatig Magyarországon is e képződmény hatása alatt leszünk, majd szombaton ennek peremén nedvesebb léghullámok érik el a Kárpát-medence térségét, így változékonyabbra fordul időjárásunk – írja az MTI az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése alapján.

Szombaton is általában fátyol- és gomolyfelhős idő várható, dél felé haladva egyre több napsütéssel, ugyanis az ország északi felén megnövekszik a felhőzet. Utóbbi tájakon zápor, zivatar, nagyobb eséllyel az Észak-Dunántúlon heves zivatar is kialakulhat. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, azonban szombaton a zivatarok környezetében erős, viharos széllökések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés