Előfizetői tartalom

Teljesülhet az Orbán-kormány nagy ígérete, de a magyaroknak ettől csak kicsit lesz könnyebb

Ma még sokaknak talán nehezen tűnik elképzelhetőnek, hogy a kormány célja az egy számjegyű inflációról év végéig teljesüljön, hiszen márciusban 25% felett volt az áremelkedés mértéke idehaza. Pedig a cél könnyebben teljesíthető, mint gondolnánk, hiszen az év hátralevő hónapjaiban a két számjegyű év végi inflációhoz hónapról hónapra jelentős drágulásra lenne szükség. S bár az egy számjegű infláció jól hangzik a mai helyzethez képest, valójában ez még nem eredmény: ahhoz, hogy az árstabilitás helyreálljon Magyarországon, már komolyabb erőfeszítésekre lenne szükség. Ma még nem látszik, hogy az árstabilitás helyreállása mikor valósulhat meg, de ami nagyobb baj, hogy még az ezzel kapcsolatos szándék sem tűnik egyértelműnek.

Az a cél, hogy 2023 végére egy számjegyű legyen az infláció Magyarországon - tűzte ki a célt Orbán Viktor 2022 októberében, amelyet azóta a kormány több tagja megismételt. Manapság, amikor az éves infláció még 25% felett van, elsőre valóban ambiciózusnak tűnhet a kormányzat célkitűzése, de valójában a cél egyáltalán nem elérhetetlen, sőt, akár különösebb extra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés