Előfizetői tartalom

Veszélyes stratégiát követ az olajóriás, felháborodtak a klímaaktivisták

Portfolio
A gyorsabb kibocsátáscsökkentést követelő határozatot adott ki egy aktivistacsoport a Shell márciusban elfogadott stratégiájára reagálva - a legfrissebb fejlemények szerint az Institutional Shareholder Services (ISS) részvénytanácsadó cég a határozat elutasítását javasolja a részvényeseknek, elismerve ugyanakkor a javaslat érdemeit.

A Shell befektetői a május 23-i éves közgyűlésen szavaznak a Follow This aktivista részvényesi csoport által benyújtott határozatról, ami arra szólítja fel az energiaipari óriáscéget, hogy igazodjon a 2015-ös párizsi klímaegyezményhez. A tudomány jelenlegi állása szerint a világnak 2030-ig mintegy 43 százalékkal kell csökkentenie az üvegházhatású gázok kibocsátását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés