Előfizetői tartalom

Egész Európa foggal-körömmel küzd a keleti nyomulás ellen, miközben Magyarország tágra nyitja a kapuit

Európában szabályozói lépésekkel igyekeznek nehezíteni a kínai beruházásokat, illetve a legtöbb ország próbálja távol tartani magát a kínai tőkétől – állapítja meg a Rhodium Group és a MERICS tanulmánya. A kontinensen az egyetlen kivétel talán éppen Magyarország, ahova továbbra is ömlik be a kínai tőke, tavaly minden ötödik jüan nálunk landolt. És ez várhatóan csak fokozódik majd, hiszen a CATL 2022-ben bejelentett debreceni beruházása messze a legnagyobb folyamatban lévő kínai projekt egész Európában.

Meredeken zuhantak a kínai beruházások Európában Majdnem tíz éve, 2013-ban érkezett legutóbb olyan kevés kínai beruházás Európába, mint tavaly – állapította meg a Rhodium Group és a MERICS kedden megjelent tanulmánya. Ez elsősorban a fokozott hatósági fellépésnek köszönhető, 16 tervezett kínai projektből tízet megakasztottak a szabályozók. Évekig szívesen fogadta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés