Előfizetői tartalom

Hamarosan az űrbe juttatja a SpaceX a magyar egyetemek műholdját, megszólalt az egyik résztvevő

Portfolio
A Szegedi Tudományegyetemen korábban is voltak űrkutatáshoz kapcsolódó projektek – például mikrogravitációban végzett kísérletek, illetve űr-orvoslással is foglalkozott az orvosi kar – most pedig az informatika területén, egy műholdon az űrbe juttatott eszköz fejlesztésében vettek részt az SZTE – és más magyar egyetemek – kutatói a BME projektjéhez kapcsolódva – számolt be közleményében az SZTE. A magyar egyetemek kísérleteit tartalmazó műholdat a SpaceX fogja az űrbe juttatni, várhatóan júniusban.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) támogatásával elkészült és útjára indult az MRC-100, a legújabb műegyetemi zsebműhold. A kisműhold fedélzetén a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen és három másik egyetemen – a Szegedi Tudományegyetem, a győri Széchenyi István Egyetem és a Debreceni Egyetem – készült önálló kísérletek is a világűrbe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés