Előfizetői tartalom

Újabb lépésre szánta el magát az EU és a G7-ek: betiltják az orosz gázvezetékes szállítást a már nem működő útvonalakon

Portfolio
A G7-ek és az EU tisztviselőinek csúcstalálkozóján döntést született arról, hogy megtiltják az orosz gázimportot azokon az útvonalakon, amelyeken Moszkva korábban már leállította a szállítást. Ez az első eset, hogy a nyugati hatalmak blokkolják a vezetékes gázkereskedelmet Ukrajna lerohanása óta – számolt be róla a Financial Times.

A mostani döntés megakadályozza az orosz vezetékes gázexport újraindítását az olyan országokba vezető útvonalakon, mint Lengyelország és Németország. A döntést a G7-ek vezetőinek a jövő heti hirosimai csúcstalálkozón kell véglegesíteniük. A lépés célja annak biztosítása, hogy a partnerek ne gondolják meg magukat a jövőben – mondta egy névtelenséget kérő tisztviselő....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés