Előfizetői tartalom

Fontos figyelmeztetés jött Brüsszelből: elszállna a magyar költségvetési hiány a különadók kivezetésével

Portfolio
Bajos lehet a kormány költségvetési terveinek teljesítése, hiszen 2024-ben a megcélzott 2,9 százalékkal szemben a GDP 4,4 százaléka lehetne a deficit – olvasható az Európai Bizottság hétfőn megjelent tavaszi előrejelzésében. A brüsszeli testület a prognózisban még azzal számol, hogy a kormány jövőre kivezeti a különadókat, azonban Gulyás Gergely a múlt héten már utalt arra, hogy ez nem történik meg. Vagyis ez javíthat valamennyit a költségvetési képen, más kérdés, hogy a kormány szavahihetőségét veszélyeztetheti.

Hétfőn jelent meg az Európai Bizottság tavaszi gazdasági előrejelzése, melyet a konvergencia programok benyújtását követően állítottak össze. Várakozásaik szerint a magyar gazdaság idén elkerülheti a visszaesést, de mindössze 0,5 százalékkal bővülhet a GDP, majd 2024-ben 2,8 százalékra pöröghet fel. Ez elmarad a kormány várakozásaitól, a kabinet ugyanis az idénre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés