Előfizetői tartalom

Nem is gondolnád, milyen ijesztő anyagok vannak a naptejekben

Portfolio
2019-ben 12 összetevővel kapcsolatban is aggályai merültek fel az amerikai FDA-nek a naptejek kapcsán – derül ki a Bloomberg cikkéből. Ezek a kémiai naptejekre vonatkoznak, a legnagyobb aggodalmat az oxibenzon okozta, amely máig megtalálható a népszerű márkák termékeiben. Mint kiderült: minél magasabb a faktorszám, annál nagyobb koncentrációban található a naptejekben ezekből az anyagokból, de van különbség az amerikai és európai piacon elérhető termékek között is. Sőt, a szakértők szerint 30 SPF felett már nincs érdemi különbség a naptejekben a fényvédelmet tekintve, a káros anyagok koncentrációjában viszont annál inkább.

2019-ben az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal közölte a naptejgyártókkal, hogy biztonsági aggályai vannak 12 olyan összetevővel kapcsolatban, amelyek az úgynevezett kémiai krémek és spray-k védőhatását adják. Az egyik, amely a kutatók és a fogyasztóvédők körében a legnagyobb aggodalmat keltette, az az oxibenzon volt. A vizsgálatok szerint ugyanis felboríthatja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés