Előfizetői tartalom

Nagy bajba került a kormány, és ezt már külföldön is látják

Orbán Viktor magyar miniszterelnök kormányát egyre több kritika éri a költségvetési gazdálkodásával kapcsolatban, és egyre nagyobb az aggodalom, hogy a gazdaság negatív spirálba kerülhet. Eimear Daly, a NatWest Markets stratégája szerint "a fiskális romlás mértéke nagyban eltér a feltörekvő piacok között, és Magyarország az egyik legkirívóbb bűnös". Hangsúlyozza továbbá annak potenciális kockázatát, hogy a piac középtávon a monetáris politikáról a fiskális politikára helyezi át a hangsúlyt.

A héten több kritika is érte a magyar költségvetést és a fiskális politikát, de leginkább az Európai Bizottság országspecifikus ajánlásai szedték szét legjobban a pénzügyi kormányzat munkáját. Brüsszel eleve elvárja, hogy 2024-re kivezessék az extraprofit-adóka, de azt is megkövetelné - ahogy az összes többi uniós tagállamtól -, hogy a rezsicsökkentéshez hasonló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés