Előfizetői tartalom

Oszlatja a kamatemeléssel kapcsolatos várakozásokat a Fed döntéshozója

Portfolio
Patrick Harker, a Philadelphiai Federal Reserve elnöke csütörtökön azt mondta, hogy bár a magas infláció "kiábrándítóan lassú" ütemben csökken, az amerikai jegybanknak talán nem kell sokat emelnie a kamatokat, hogy siettesse a folyamatot. Véleménye szerint a júniusi ülésen szinten kell tartani a kamatokat, majd megvizsgálni, a magas kamatok hogyan hatnak az inflációra.

Harker a National Association for Business Economics webináriumon elmondta, szorosan figyeli a beérkező adatokat, valamint értékelem a gazdasági feltételeket annak felmérése érdekében, hogy szükség lesz-e további szigorításra. "Úgy vélem, hogy közel vagyunk ahhoz a ponthoz, amikor a kamatlábakat a helyükön tarthatjuk, és hagyhatjuk, hogy a monetáris politika tegye a dolgát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés